Salı, Mayıs 17

Cezir




Arabanın camından dışarıyı seyre dalmıştı.

Dün akşam Med’in evlenme teklifini kabul etmesi sürpriz olmuştu onun için, o kadar hızlı düşünüp, o kadar ani bir teklif olmuştu ki, Med kabul etmese şaşırmazdı. Aslında teklifi dün akşam yapmayı hiç düşünmemişti. Bunun için güzel bir organizasyon yapmak niyetindeydi ama dün akşam yaşanılanlardan sonra daha fazla beklemek istememişti.

Med ve Dora iyi anlaşıyorlardı. Cezir’e göre Dora akıllı görünen ama ne duygularını dinleyen ne de mantığın peşinde koşandı. Hisleri an be an değişen biriydi ve bu yüzden duygusal hayatı fazlasıyla çalkantılıydı. Bu durum Med’le olan ilişkilerine de yansıyordu. Neredeyse 3 buluşmalarının birinde Dora muhakkak yanlarında oluyordu ve o kadar çok derdi oluyordu ki, kendilerine zaman ayıramıyorlardı onu teselli etmekten. Diğer iki buluşmanın birinde de telefonla katılıyordu onlara. Med’e olan sevgisi yüzünden Dora’nın varlığına ses çıkarmıyordu. Med için önemli olan onun içinde önemliydi ama hayatlarında bu kadar yer kaplamasa hiç fena olmazdı.

Dün akşam Dora eski sevgilisiyle tekrar görüşmüş, eski sevgilisinden beklediği karşılığı bulamamış, bulamamakla da kalmayıp resmen aşağılanmıştı. Med’i aradığında buluştukları daha bir saat bile olmamıştı. Apar topar Dora’nın yanına gitmiş, saatlerce onu teselli etmeye, içmemesini sağlamaya çalışmışlardı ama nafile... Nihayet biraz kendine geldiğinde saat neredeyse gece yarısını bulmuştu bile.

Dün akşam Dora’nın varlığı ve yaşadıkları Cezir için dönüm noktası olmuştu aslında. Med’e bir kez daha hayran olmuş, onun Dora’yı sakinleştirmek için, kendine getirmek için sabırla, inatla uğraşını takdirle izlemişti. O süre zarfında ister istemez Dora’yla ve eski aşklarıyla kıyaslamıştı Med’i.

Onu ilk gördüğü gün, gözlerini ondan ayırmak çok güç olmuştu. Farketmemesi için elinden geleni yapmıştı. Med onunla ilgilenince kendini çok şanslı hissetmişti. Gerçekten ne kadar şanslı olduğunuysa onu tanıdıkça anlamıştı.
Sabırlı, sakin, anlayışlı, aklıselim, akıllı, pratik, çözümcü ve güzeldi Med. Çok güzeldi hem de. Ama Med güzelliğinin farkında bile değildi. Ona sorsan Cezir gibi bir yakışıklının kendisini beğenmesini yadırgıyordu. Med böyle söylediği zamanlar gülüyordu Cezir artık.

İlişkilerinin ilk zamanlarında ikisinin de evlilikten yana olmayışını ve bunu birbirlerine dile getirişlerini hatırladı. 1 yılda ne kadar çok değişiklik olmuştu düşüncelerinde.

Biliyordu... Med’le hayat çok güzel olacaktı...

7 yorum:

  1. daha da güzelleşecek o hayat diye, heyecanla devamını bekliyoruzzz :)

    YanıtlaSil
  2. Bu Dora ayak bağı olacak gibime geliyor ama dur bakalım.

    YanıtlaSil
  3. bunlar evlensinler hemen

    YanıtlaSil
  4. Dora bence birşeyler yapacak gibi gözüküyor:)
    Allah herkese Med gibi arkadaş nasip etsin inşallah. Ha birde inşallah Med kendi gücünün farkına varır,varır di mi Sibel

    Ama ben devamını sabırsızlıkla bekliyor

    YanıtlaSil
  5. Mervecim, beklentilerinizi karşılamaya çalışıyorum, çok fena gaz verdiniz, nereye gidiyorum bilmiyorum :)

    Nilhancım, vallahi ne olacak bende bilmiyorum. ilk hikayeyi devamı gelecek diye yazmamıştım ama iş arkadaşlarımın gazına geldim. hep beraber göreceğiz :)

    Baharcım, evlendiririz o zaman :P

    Esra, sen de mi :))))

    Aslıcım, teşekkürler. ilk iki hikayeyi de okumuş muydun? doğrusu senin fikrini çok merak ediyorum :)

    Ayla, hep beraber göreceğiz canım. ben de bilmiyorum Dora ne yapacak, Med ne olacak? :))))

    YanıtlaSil